Från motor till pensionat och hotellverksamhet

För många människor är ett karriärbyte en skrämmande tanke. Och så var det mig också! Men för vissa är det en möjlighet att prova något nytt och spännande. Det här är berättelsen om en mans otroliga övergång från ett liv inom motorsport till att leda och driva ett pensionat.

De tidiga åren

Innan jag blev ägare av pensionatet tillbringade jag mitt liv inom motorsporten. Jag har alltid varit passionerad över bilar och racing, och har jobbat mig upp igenom graderna från det att jag startade meka med bilar i tonåren. Det hela började med att farsgubben tog med mig på folkbilsrally och jag fick hoppa in som mekaniker bara på skoj.

Därefter följde stadig anställning på AD-bil och reservdelar. Längtan efter racing fanns dock alltid där och så småningom hamnade jag i deras bilsportteam där karriären började på allvar.

En sak ledde till en annan och helt plötsligt är man huvudmekaniker för ett renommerat bilstall, får åka på allt ifrån Rallyt Paris/Dakar till Le Mans. Det blev aldrig Formula 1, men snudd på så när man kan komma.

Allt har sitt slut

Efter att ha arbetat i många år inom motorsport bestämde jag mig dock för att det var dags för något nytt. Jag ville ge tillbaka till sitt samhälle och göra en verklig skillnad i människors liv och handen på hjärtat började resorna ta ut sin rätt.

Tanken var hela tiden att bli egenföretagare, men med vad? Det är en stor förändring jämfört med att var van vid att någon annan hela tiden bestämmer vart man skall vara och när.  Men det saknades inte entusiasm och engagemang att lära sig något nytt eller ta ansvar.

Framgångsrik övergång

Det dröjde inte länge förrän det slog mig att ett måste är att jobba med människor. Bilar, bildelar och racing i all ära. Vad jag brinner för egentligen är mötet med människor. Det var inte helt givet att vi skulle driva pensionat dock utan det var min fru Birgitta som kom på idéen.

Det har inte bara varit en dans på rosor

Till slut hittade vi det här stället och förälskade oss i platsen. Utöver pensionatsverksamheten har vi kompletterat med konferenser och innovativa utflykter som passar oavsett vilken säsong man besöker oss.

Det här har dock tagit tid och fallgroparna har varit många.

Vad jag hoppas med den här historian är att du, oavsett vilken bakgrund eller erfarenhet ni har förstår att det alltid finns utrymme för utveckling om man satsar på det – och att ålder inte är något hinder när det gäller att göra positiva förändringar i våra liv. Även om min karriärförändring kan verka extraordinär kanske den kan fungera som inspiration för alla som vill göra sin egna karriärförändring – oavsett hur stor eller liten den förändringen kan vara!