En ny syn på ett gammalt kök Kitchen Harmony 2.0 Shakerkök hos Sjöbackapensionat

Så länge jag minns har jag velat lägga till lite historia och karaktär till mitt kök. Shakerköket är ett utmärkt sätt att göra det på. Den här stilen, som har sitt ursprung på 1700-talet, kombinerar naturligt trä med linoljefärg för att uppnå ett tidlöst utseende som bevarar den historiska känslan av frid från sitt ursprungliga hem i skogen. Enkel men elegant design har blivit ett populärt val för många, följ mig när vi valde detta speciella kök till vårt pensionat.

Populär design av Kök

Shaker är en stil som är en av de mest kända stilarna i köksdesignen. Shaker-köket kännetecknas av sin enkelhet, med rena linjer och minimal utsmyckning. Varje lucka består av fem delar – fyra för ramen och en bit som bildar själva spegeln. Användningen av naturliga ämnen som trä bidrar till att skapa en rustik känsla samtidigt som den ger ett elegant utseende. Även om det inte finns några dekorativa element betyder det inte att den inte kan anpassas för att passa varje husägares smak. Genom att kombinera olika färger och ytbehandlingar kan du skapa ett unikt utseende som är helt ditt eget.

En av de största fördelarna med att välja ett kök i shakerstil är att det är lätt att underhålla och hålla rent. Avsaknaden av detaljer gör det enkelt att torka av och damma av alla ytor utan att behöva oroa sig för att få in damm eller smuts i svåråtkomliga områden. Vilket var viktigt för oss då vi vill förmedla en ren och fräsch yta på vårt pensionat. Eftersom den här stilen bygger på naturmaterial som trä har den dessutom den extra bonusen att den är miljövänlig och förnybar med tiden. Så länge du tar väl hand om ditt shakerkök kan det hålla i årtionden utan att behöva bytas ut eller uppdateras.

SHAKERKÖK Passar hos många

Shakerkök blir alltmer populära bland husägare som vill ge sitt kök en gammaldags charm utan att offra modern bekvämlighet eller funktionalitet. De är inte bara lätta att underhålla utan ger också ett miljövänligt alternativ som lätt kan anpassas med olika färger och ytbehandlingar enligt individuell smak. Med sin tidlösa design erbjuder shakerköken både skönhet och praktiska egenskaper, vilket gör dem perfekta för alla som vill ha ett elegant men enkelt utseende i sitt köksutrymme!

Fundera inte längre, gör som oss på pensionatet forma ditt drömkök. Inte en dag har jag ångrat det byggdamm som låg på all skyddsplast under projektets gång. Idag njuter jag av levande ljus och känner doften av linoljefärg samtidigt som pensionatets frukostbuffé förser våra gäster med nybakat bröd och nymalet morgonkaffe.