HEM         KONFERENS         RESTAURANG         CYKELSEMESTER         PAKET         RUMMEN
 
 
 
 
HÅLLBARHET         SJÖBACKA         KONTAKT / BOKNING               
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hållbarhet
Vi har anslutit oss till Västsveriges Hållbarhetskliv och strävar ständigt efter att förbättra vårt hållbarhetsarbete. Det gäller t.ex. miljövänliga produktval vid inköp för matlagning, städning och förbrukningsvaror samt hur vi hushållar med dem.

Maten tillagas med omsorg och med väl utvalda livsmedel. Det är grönsaker, rotfrukter, lök, frukt, örter och bär från trädgården. Det är vilt, svamp och bär från skogen. Fisk köps av fiskare från Vänern som krokfångar sin fisk. Honung, gris- och lammkött köps av lokala producenter. Mejeriprodukter, kaffe och te är ekologiska och det ekologiska tänket finns med vid varje inköp av livsmedel.

Vi är måna om att hushålla med maten och att få så lite svinn som möjligt. Från vår egen kompost används jorden till odlingar i trädgården och i växthuset. Vi källsorterar och återvinner i största möjliga utsträckning.

Städning utförs med miljövänliga produkter, märkta med Bra Miljöval. Vi använder miljövänligt förbrukningsmaterial t.ex. Svanenmärkt toalettpapper och Skona Hushållspapper.

Aktiviteterna som vi erbjuder här på pensionatet är de vad naturen ger och det krävs inga motorer eller el för att vandra, cykla, bada eller njuta av fågelsång.